Рецепти

Бананов хляб

Автор admin
Рецепти

Ето как се прави бананов хляб:

  • 8 презрели банана
  • 4 яйца
  • 1 - 2 чаши захар
  • 3 чаши брашно
  • 1/2 чаша масло
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 чаени лъжици сода

Бананите се намачкват и се добавят останалите мокри съставки. Последно се добавя брашното и содата. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес. Изсипва се във форма и се пече на 180 градуса на най-долното ниво на печката. След 50 - 60 мин се тества с клечка за зъби. Оставя се да изстине и тогава се вади от формата. Когато е със стайна температура може да се покрие с фолио за да не изсъхва. Сместа може да се ползва за мъфини. Но се пече около 30 мин и се тества с клечка за зъби след 20 мин.

Рецепта от Самуил Илиев

admin

admin

Вкусен кулинарен блог...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap